کراکی ها، رکورددار قربانیان مسمومیت های دارویی!

گزارش اختصاصی ایسکانیوز از بیمارستان لقمان (1)

کراکی ها، رکورددار قربانیان مسمومیت های دارویی




رییس بخش مسمومیت های بیمارستان لقمان با بیان اینکه شایع ترین مسمومیت های همراه با مرگ و میر به سوء مصرف موادمخدر اختصاص دارد گفت: کراکی ها بیشترین قربانیان مسمومیت های دارویی هستند.
به طور میانگین روزانه بین 70- 60 نفر به دلیل استفاده از قرص های روان گردان به اورژانس بیمارستان لقمان حکیم مراجعه می کنند چند وقتی بود در تلاش بودیم تا گزارشی از فعالیت بیمارستان لقمان تهیه کنیم بعد از هماهنگی هایی که از سوی دانشگاه شهید بهشتی صورت گرفت بالاخره توانستیم با تیم خبری به این بیمارستان مراجعه کنیم.ساعت 9 صبح روز دوشنبه به همراه اکیپ خبری به سوی بیمارستان عزیمت کردیم.
بیمارستان حکیم لقمان الدوله در سال 1345 تاسیس شده و روزانه با پذیرش 400 نفر در بخش اورژانس و 300 نفر در درمانگاه در رده های اول تا سوم خدمات رسانی به مردم قرار دارد.وسعت این بیمارستان 37 هزار مترمربع بوده که دارای 820 پرسنل 63 عضو هیات علمی و 30 پزشک درمانی است.
این بیمارستان با اینکه با مراجعین زیادی رو به رو است اما تنها دو آمبولانس در اختیار دارد.هنگام ورود با تعداد زیادی از مراجعین مواجه شدیم که اکثر آنها بنا به دلایل مختلف آشفته به نظر می رسیدند و حال برخی از آنها وخیم بود که با دیدن آنها سر از اورژانس در آوردیم.اورژانس این بیمارستان با اورژانس های دیگر متفاوت بود اما این تفاوت نه از لحاظ امکانات بود و نه از نظر پرسنل، بلکه بیماران اورژانسی تشکیل شده بود از کسانی که با مسمومیت های گوناگون و گاهی حاد به اینجا مراجعه کرده بودند.
مسمومیت های این افراد که بنا به گفته مسوولین بیمارستان ناشی از سوء مصرف دارویی همراه است و بعضی وقت ها آنقدر خطرناک است که متاسفانه منجر به مرگ آنها می شود.در ابتدا برای پیگیری موضوع مسمومیت ها سراغ رییس بخش مسمومیت های بیمارستان لقمان رفتیم.
دکتر شاهین شادنیا عضو انجمن سم شناسی ایران که ریاست بخش آی سی یو بیمارستان لقمان را هم به عهده داشت در گفت و گو با خبرنگاران ایسکانیوز با بیان اینکه قدمت مرکز مسمومیت ها در ایران به 70 سال می رسد گفت: هم اکنون تهران و اصفهان جزو مهمترین استان های دارای مراکز مسمومیت هستند.وی خاطرنشان کرد: بخش مسمومیت ها با همکاری بخش عفونی و همچنین در شرایط خاص با مدد روانپزشکان و مشاوران سعی کرده خدمات لازم را به بیماران ارایه دهد.
**متقاضیان مشاوره با تماس 55422020 تماس بگیرند عضو انجمن سم شناسی ایران با اعلام اینکه این بیمارستان در ایام تعطیل به صورت 24 ساعته و در روزهای عادی از هفت شب تا هفت صبح پاسخگوی سوالات هموطنان است افزود: متقاضیان می توانند با شماره تماس 55422020 از خدمات مشاوره ای درمانی این بیمارستان بهره مند شوند.وی با اشاره به انواع مسمومیت ها تصریح کرد: به طور کلی مسمومیت ها به پنج دسته تقسیم می شوند که شامل: مسمومیت های ناشی از مصرف داروها، شغلی، جنایی، ناشی از مواد غذایی مسموم و استفاده از مواد سمی است.
شادنیا با بیان اینکه به طور کلی عامل مسمومیت ها به دو صورت عمدی و غیر عمدی است اظهار داشت: بیشترین نوع مسمومیت های دارویی با انگیزه عمدی (خودکشی) است.رییس بخش آی سی یو بیمارستان لقمان در پاسخ به سوال ایسکانیوز مبنی بر اینکه شاخصه زمان در رسیدگی به مسمومیت ها تا چه اندازه اهمیت دارد گفت: زمان نقش بسیار تعیین کننده ای در حفظ جان مصدوم دارد به طور کلی هرچه زمان کوتاه تر باشد شانس نجات بیمار و امید به زندگی وی بیشتر است.
**مسمومیت های دارویی را به اورژانس اطلاع دهیدوی به مردم توصیه کرد: قبل از هر اقدامی در مواجهه با مسمومیت ها به خصوص مسمومیت های دارویی با اورژانس تماس گرفته و از خوراندن موادی چون مایع ظرفشویی، کف صابون و حتی آب و ... به مصدوم جدا خودداری کنند زیرا این مساله گاهی اوقات موجب تشدید آسیب به دستگاه های داخلی بدن می شود.شادنیا اضافه کرد: مردم می توانند با تهیه پودری به نام ذغال فعال از داروخانه ها که می تواند جزو لوازم کمک های اولیه باشد در هنگام مشاهده مسمومیت ها با مشورت مراکز درمانی یا اورژانس قبل از رسیدن به بیمارستان از جذب بیشتر مواد سمی به بدن جلوگیری کنند.
** آمار مرگ و میر ناشی از مسمومیت ها یک دوم درصد است رییس بخش مسمومیت های بیمارستان لقمان با اشاره به اینکه میزان مرگ و میر ناشی از مسمومیت های دارویی در کشور ما برابر کشورهای توسعه یافته است افزود: این میزان در ایران به طور میانگین بین یک دوم و یک یکم درصد است که با توجه به امکانات موجود می توان ادعا کرد در این زمینه موفق عمل کرده ایم. ** کراک در صدر مسمومیت های دارویی قرار دارد!شادنیا با اشاره به مسمومیت های ناشی از سوء مصرف موادمخدر خاطرنشان کرد: در حال حاضر کراک (هرویین فشرده) در صدر مسمومیت های دارویی قرار دارد.وی ادامه داد: شایع ترین آمار مرگ و میرهای ناشی از مسمومیت های دارویی با 35-30 درصد بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است.عضو انجمن سم شناسی ایران با بیان اینکه متاسفانه با شیوع مواد روان گردان شاهد افزایش مسمومیت های ناشی از سوء مصرف این مواد هستیم اضافه کرد: قرص های روان گردان در سال 2003 شایع ترین عامل مرگ و میرها بر اثر مسمومیت دارویی بوده است.
** آمار خودکشی میان زنان و مردان برابر استرییس بخش مسمومیت های بیمارستان لقمان با اشاره به اینکه درصد خودکشی ها میان زنان و مردان مساوی است تصریح کرد: بیشترین انگیزه خودکشی ها ناشی از مشکلات روحی و روانی است.وی ادامه داد: به طور میانگین روزانه بین 70- 60 نفر به دلیل استفاده از قرص های روان گردان به اورژانس بیمارستان لقمان حکیم مراجعه

می کنند.

0 نظرهای شما: